| Dela

Vad gör vi?

Rena Rama handlar om att vi vill ha ett rent och snyggt Jönköping. Vi vill kunna gå på gatan utan att trampa i tuggummi, fimpar, godispapper och hundbajs. Det är inte bara någon annans fel att skräpet hamnar här. Vi har ett gemensamt ansvar för vår stad och därför borde vi tillsammans hjälpas åt att göra någonting åt nedskräpningen.

Rena Rama Jönköping har startats för att vi i Jönköping tillsammans ska uppmärksamma varandra på vad vi gör med vårt skräp. Vi kan tillsammans komma på vad vi kan göra bättre och vad som bör förändras för att vi ska kunna hålla Jönköping precis så rent och snyggt som vi alla vill ha det. Vi kommer löpande under sommaren anordna tävlingar och få ut information för att på ett roligt sätt hålla våra gator fria från skräp. 

Rena Rama Jönköping är ett samverkansprojekt mellan Jönköping City AB, Tekniska Kontoret och Fastighetsägare i city.

Varje dag, året runt, jobbar anställda vid Tekniska Kontoret hårt för att hålla stadskärnan ren och fin. Fastighetsägarna anstränger sig för att plocka bort skräp och hålla rent kring sina entréer och fasader. Jönköping City arbetar för att Jönköping ska bli en ännu trevligare och roligare stad att besöka.

Men utan din hjälp kan vi inte lyckas!