| Dela

Proffset tipsar om Skräpjakten

 

 

 

Proffset tipsar i jakten på det försvunna skräpet.

Alec Adolfsson är 25 år och ”professionell” skattjägare. När han såg Rena Rama Jönköpings stora tävling Skräpjakten var det självklart att delta. En timme efter tävlingsstart hade Alec löst sitt första uppdrag. 

Alec kommer från Jönköping och jobbar som fastighetsförvaltare. Han är som vilken vanlig 25-åring som helst förutom det faktum att han är en mycket rutinerad skattjägare.

– Jag har alltid haft det som ett intresse. När jag var liten älskade jag TV-program som Jakten på den röda rubinen och På rymmen, säger Alec.

Skräpjaktens uppdrag är uppbyggda av ledtrådar. Enligt Alec är logiskt tänkande och kunna plocka ut vad som är viktigt i ledtrådarna A och O.

– Om du förstår att det är en park du ska till, gå inte till första bästa. Du måste styrka dina teorier innan du tar dig till platsen. Annars kan du förlora tid och någon annan kan hinna före, förklarar Alec.

Skräpjaktens första uppdrag aktiverades klockan 24:00 natten till fredagen. Redan en halvtimma senare var Alec igång med skräpletandet. Med sin mobil lyste han upp Jönköpings alla vrår och hittade det gömda skräpet under en bänk på Bauers brygga. Det gjorde Alec till Skräpjaktens första vinnare.

– Man måste förbereda sig mentalt för det är extremt lätt att ge upp. Jag själv tycker att det roligaste är själva jakten och att få använda sitt intellekt. Priset är bara en bonus, säger Alec.

Under årens lopp har Alec deltagit i flera olika skattjakter runt om i landet. I en av de senaste skattjakterna utspelades finalen i Stockholm. I fem timmar, med en kamera som följde honom, tog han sig runt till olika platser i huvudstaden och utförde uppdrag. Så när det blev Skräpjakt hemma i Jönköping var det självklart att Alec var på hugget direkt.

 

Alecs 5 tips för deltagarna i Skräpjakten

  

  1. Ta på dig ett par sköna joggingskor och kolla vädret. 
    Du vet aldrig hur länge du behöver vara ute och leta.
  2. Ta med en mobil med internet. Då kan du söka efter namn på platser, statyer och hitta annan information. Den kan även fungera som ficklampa om det är mörkt ute.
  3. Ta med en kompis som bollplank. Man ska inte tänka ledtråden utan prata den.
  4. Chansa inte. Styrk dina teorier om vart skräpet kan finnas så du inte förlorar tid på att springa runt hela Jönköping.
  5. Ge inte upp!